Prijava
Korisničko ime:

Lozinka:

remember me

Zaboravili lozinku?

Registrirajte se!
Glavni menu
Potraga
Tko je online
11 korisnika je online (3 korisnika cita Novosti)

članovi: 0
Gosti: 11

više...
HULK-Novosti
Chat WIKI Kontakt
Hrvatska Udruga Linux Korisnika : Predavanje i radionica o SELinuxu u Splitu
Poslao igustin on 03.12.2013 12:32:22 (1299 Čitanja)
Hrvatska Udruga Linux Korisnika

U subotu 7. prosinca i nedjelju 8. prosinca 2013. godine udruga SOK organizira predavanje o projektu SELinux, te prateću radionicu.

Raspored

7.12.2013. (subota) 17:00 – 19:00 predavanja i prezentacija, Fakultet elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje u Splitu, predavaonica B402

8.12.2013. (nedjelja) 10:00 – 13:00 praktična radionica i demonstracija rada SELinux-a (mjesto održavanja odredit će se u ovisnosti o broju prijavljenih)

Više o predavaču, predavanju i radionici pročitajte u nastavku.

O događaju

Kroz predavanje i radionicu o SELinuxu cilj je upoznati ljude s osnovnom namjenom i dizajnom SELinuxa, prikazati način na koji se mandatory access control (MAC) mehanizam implementira korištenjem SELinuxa, pružiti uvid u osnovne komponente koje čine SELinux, kako one sa strane kernela, tako i userland komponente, te ponuditi pregled dostupnih alata za upravljanje SELinuxom. Osim same teoretske podloge u obliku predavanja, radionica se fokusira na upoznavanje s načinom administracije SELinux sustava, osnovnim sustavskim naredbama koje su dostupne kako bi se putem SELinuxa dozvolio ili zabranio pristup pojedinim komponentama operacijskog sustava, te ostale elemente koji su potrebni u administraciji takvog sustava, od logiranja do buildanja policy modula.

O predavaču

Igor Vuk zaposlenik je tvrtke Nimium d.o.o., jedinog Red Hat premier partnera u Hrvatskoj. RHCE i VCP je certificiran, a u slobodno vrijeme voli čeprkati po raznolikom hardveru i softveru.

Prijave za radionicu

Prijave za radionicu primaju se na e-mail selinux@sok.hr do četvrtka (uključujući četvrtak) 5. prosinca 2013.

Zbog praktičnih razloga broj slobodnih mjesta za radionicu ograničen je na 12 polaznika.

Cijena

Predavanje je u potpunosti besplatno dok cijena radionice iznosi simboličnih 20 kuna (u slučaju da vaša prijava bude prihvaćena).

Stranica pripremljena za ispis Pošaljite priču prijatelju
Komentari su osobni stavovi autora. Admini ne odgovaraju za njihov sadržaj.
Copyright © 1995-2009 HULK web team. Sva prava pridržana. RSS. Engine: XOOPS